Combinatie van BKR coderingen
Een kredietverstrekker kan ook een combinatie van bovenstaande
BKR coderingen plaatsen bij een BKR-registratie. Indien de situatie omtrent de achterstand verdere bijzonderheden met zich meebrengt waardoor ook de plaatsing van een andere bijzonderheidscodering vereist is, zal de kredietverstrekker verplicht zijn dit te melden.
Een voorbeeld hiervan; mocht er na het ontstaan van een achterstand op een krediet ook een betalingsregeling worden getroffen, dan zullen de bijzonderheidscoderingen A en 1 zichtbaar zijn op het BKR-overzicht. Mocht de situatie op dat moment verder escaleren en de betalingsregeling niet worden nagekomen, kan een kredietverstrekker het gehele bedrag opeisen. Vaak wordt er dan een incassobureau of deurwaarder ingeschakeld. Ook een bijzonderheidscode 2 kan dan worden toegevoegd aan de BKR-registratie.
De bijzonderheidscoderingen worden allen automatisch verwijderd vijf jaar na de geregistreerde einddatum. Voor de gehele tussenliggende periode zijn zowel de BKR-registratie als alle geplaatste bijzonderheidscoderingen zichtbaar op het BKR-overzicht. Dit is zowel voor de geregistreerde consument als kredietverstrekkers zichtbaar.
Ik heb een A2-codering op mijn BKR
Een veelvoorkomende combinatie van BKR coderingen is de achterstandsmelding en de bijzonderheidscode 2, ook wel een
A2-codering genoemd. Deze combinatie van bijzonderheidscoderingen laat zien dat er een achterstand is ontstaan op het geregistreerde krediet welke niet direct ingelopen kon worden. De kredietverstrekker was verplicht het gehele bedrag op te eisen en – in de meeste gevallen – een incassobureau in te schakelen.
Met een A2-codering is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een nieuw krediet te verkrijgen of een bestaande lening om te zetten. Een A2-codering wordt door kredietverstrekkers als een ‘zware’ codering gezien, waarbij de acceptatievoorwaarden het vaak niet toelaten om een krediet te verstrekken.
Wat is de zwaarste BKR-codering?
In de praktijk geldt meestal hoe meer BKR coderingen er gemeld staan bij een BKR-registratie, des te zwaarder deze wordt meegewogen door een (nieuwe) kredietverstrekker. De acceptatievoorwaarden van kredietverstrekkers staan het doorgaans niet toe een nieuw krediet te verstrekker wanneer er sprake is van
meerdere BKR coderingen.
De praktijk laat zien dat alle combinaties van BKR coderingen als zwaar worden bevonden. Met uitzondering kunnen kredietverstrekkers een combinatie van een achterstandsmelding en herstelmelding nog accepteren, maar zodra er een andere
BKR codering gemeld staat, is het vaak niet meer mogelijk een krediet te verkrijgen. De meest zware coderingen zijn de bijzonderheidscodes 2 en 3.
Welke BKR coderingen heb ik?
Heb je nog geen inzicht in jouw BKR-overzicht en weet je niet welke
BKR coderingen er op jouw naam geregistreerd staan? Vraag dan jouw BKR-overzicht op. Jouw persoonlijke BKR-overzicht vraag je snel en gemakkelijk op binnen enkele minuten.
Volg ons stappenplan en krijg inzicht in jouw BKR.
Staat er op jouw BKR-overzicht informatie die je niet begrijpt, informatie die niet klopt of staat er een negatieve BKR-registratie gemeld waar je vanaf wilt? Laat CoderingVrij jou dan helpen.
Met ruim tien jaar ervaring in het verwijderen van negatieve BKR-registraties, kunnen onze juridisch adviseurs jou als geen ander adviseren. Via een vrijblijvend adviesgesprek krijg je inzicht in wat wij voor jou kunnen betekenen en welke juridische procedure het meest passend is in jouw persoonlijke situatie. Of je nu haast hebt, meerdere negatieve BKR-registraties hebt of alleen maar advies wilt over wat er op jouw BKR-overzicht staat? Onze adviseurs staan voor je klaar. Met een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek begeleiden ze je graag.
Je kunt ons bereiken via telefoonnummer:
088-426 3737 of vul
het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Gratis telefonisch adviesgesprek
- 100% gespecialiseerd in de AVG
- 10.000+ coderingen verwijderd
- 100% gratis en vrijblijvend advies
- Binnen 1 gesprek weet je waar je aan toe bent
Adviesgesprek aanvragen